Frequently Asked Questions

FREQUENTLY ASKED QUESTIONS

ALMOND DRINK

GEEN ONNATUURLIJJKE TOEVOEGINGEN?

Onze drinks bevatten geen kunstmatige emulgatoren, toevoegingen, of conserveringsmiddelen. Hierdoor is het mogelijk dat de ingrediënten soms een beetje van elkaar scheiden – geen zorgen dit is normaal en het betekent niet dat de drinks ‘geklonterd’ zijn.

WAAROM BEVAT DE ALMOND DRINK MAAR 1% ALMOND?

Wij hebben ondervonden dat dit de perfecte hoeveelheid amandelen is voor een zachte lekkere amandelsmaak. Als we meer amandel toevoegen zal de drink meer de smaak van marsepein hebben. Het toevoegen te weinig amandelen zorgde ervoor dat de drink teveel naar rijst ging smaken.

Alle drinks bevatten 5 ingrediënten en ze zijn allemaal 100% biologisch. We hebben geen gebruik gemaakt van verdikkingsmiddelen, stabilisatoren en zoetstoffen. Al deze factoren zorgen ervoor dat de Almond Drink zo lekker fris en puur van smaak is.

GOED SCHUDDEN!

Schud de drinks goed om ervoor te zorgen dat alle ingrediënten goed gemixt zijn. Dit doe je door de dop eraf te halen en de afsluiting te verwijderen, vervolgens doe je de dop weer terug op het pak en shake het pak krachtig.

THEE EN KOFFIE

Het toevoegen van onze drinks aan koffie of thee werkt het allerbeste als deze een beetje afgekoeld zijn.

WIL JE MEER WETEN?

Bel en mail ons gerust.

GRANOLA

Op het hoofdkantoor van Rude Health is van alles gaande op het gebied van ontwikkeling en innovatie. Als het bij ons begint te kriebelen dat een recept verbeterd moet worden – dan is het serieus aan het kriebelen. Dit is ook gebeurd met de granola.

VERLAAGD IN SUIKER

We dagen onszelf altijd uit om er zeker van te zijn dat we producten maken die bestaan uit de allerbeste ingrediënten, waarbij we erop letten dat smaak en gezondheid in de juiste balans zijn. Na feedback van klanten hebben we er alles aan gedaan om het suikergehalte, uit natuurlijke bronnen, in onze granola te verlagen, en daarnaast de beste kwaliteit te behouden.

GEEN GEBRUIK VAN VOLKOREN TARWEMEEL

We hebben veel onderzoek gedaan naar onze granola’s en uiteindelijk besloten om het volkoren tarwemeel eruit weg te laten. Tijden veranderen en wij vinden dat dit een ingrediënt is dat niet langer nodig is om de beste granola te maken. Wij geven echt om onze ingrediënten en zijn daarom altijd op zoek naar de beste manier om onze recepten te verbeteren voor smaak en de gezondheid.

WIL JE MEER WETEN?

Bel en mail ons gerust.

HOE ALLES GEMAAKT WORDT

WAAR ALLE RUDE HEALTH VOEDING GEMAAKT WORDT

Alle Muesli en Havermout worden gemaakt in Engeland.

De Oatys worden gebakken in Schotland. Er wordt gebruik gemaakt van Schots havermeel.

De Granola’s, Cereals, Drinks en Rice Crackers worden allemaal geproduceerd in Europa. We werken alleen samen met producenten die voldoen aan onze standaards voor kwaliteit en duurzaamheid, die we al jaren kennen en die zich bevinden dichtbij gebieden waar ingrediënten op natuurlijke wijze groeien.

VERPAKKING

IS ONZE VERPAKKING RECYCLEBAAR?

Onder de indruk van onze verpakking? Wij hopen van wel. Het karton is duurzaam en 100% recyclebaar. We zijn ons bewust van de plastic verpakking binnenin het karton, maar dit is de beste manier om ervoor te zorgen dat de granen niet beschadigd raken. En dat zou pas een grote verspilling zijn. Het plastic dat we gebruiken is dun omdat we zo min mogelijk willen gebruiken.

Het karton dat we gebruiken om onze producten mee te verpakken komt van verantwoorde bronnen. Recycle alsjeblieft waar mogelijk.

INGREDIËNTEN

WAAR KOMEN JULLIE INGREDIËNTEN VANDAAN?

Alle soorten havermout zijn gemaakt van 100% Schotse Haver.

Onze Muesli’s zijn gemaakt van een mix van Schotse Haver en Engelse Haver.

Het overgrote deel van het fruit dat we gebruiken komt uit Europa of uit landen rond de mediterrane landen. Dit zijn gebieden waar het fruit het beste groeit, waar het al eeuwen groeit en waar het duurzaam verbouwd wordt. We halen het altijd bij dezelfde producenten waar we al jaren mee samenwerken.

WAAROM GEBRUIKEN JULLIE SUIKER IN JULLIE OATYS?

We gebruiken een kleine hoeveelheid (minder dan 2%) ongeraffineerd rietsuiker om de beste smaak te verkrijgen met de kleinst mogelijke hoeveelheid suiker. We hebben geen strikte dieet beperkingen, maar geloven dat je alles gematigd moet innemen. We maken onze voeding naar smaak zoals wij dat willen en dan eten we het op! We maken alleen gebruik van ongeraffineerde natuurlijke suikers zoals honing, dadelsiroop en ongeraffineerde rietsuiker omdat daarin de nutriënten binnen de suikers beter behouden zijn, wat een rijkelijke smaak geeft.

WAAROM BEVAT DE ALMOND DRINK MAAR 1% AMANDEL?

Wij hebben ondervonden dat dit de perfecte hoeveelheid amandelen is voor een zachte lekkere amandelsmaak. Als we meer amandel toevoegen zal de drink meer de smaak van marsepein hebben. Het toevoegen van minder amandelen zorgde ervoor dat de drink teveel naar rijst ging smaken.

Alle drinks bevatten 5 ingrediënten en ze zijn allemaal 100% biologisch. We hebben geen gebruik gemaakt van verdikkingsmiddelen, stabilisatoren en zoetstoffen. Al deze factoren zorgen ervoor dat de Almond Drink zo lekker fris en puur van smaak is.

WAAROM VOEGEN JULLIE RIJST TOE AAN DE AMANDEL EN DE COCONUT DRINK?

De rijst is in onze drinks aanwezig als een natuurlijk verdikkingsmiddel. We maken liever gebruik van rijst dan van kunstmatige verdikkingsmiddelen en toevoegingen. Onze drinks zijn op deze manier zo puur, simpel en natuurlijk mogelijk.

Al onze zuivelvrije drinks zijn ongezoet. De natuurlijke zoetheid in onze Brown Rice, Almond en Cocos Drinks komen van rijst. Het suikergehalte in de drinks is ongeveer hetzelfde als dat in melk. (voor magere melk, halfvolle melk en volle melk is dit ongeveer 5%). Deze mate van zoetheid is hoger dan dat van eenvoudige ongekookte rijst. Dit komt door de unieke manier waarop onze drinks gemaakt worden.
We streven naar een gladde en zijdeachtige textuur van onze drinks zonder dat we gebruik maken van verdikkingsmiddelen en emulgatoren. Door de rijst te weken in Italiaans bronwater lost het op en wordt het een gladde vloeistof. Het lange weken zorgt ervoor dat het zetmeel van de rijst in suiker veranderd.

WAAROM MAKEN JULLIE GEBRUIK VAN KOUDGEPERSTE ZONNEBLOEMOLIE IN DE DRINKS?

We maken gebruik van een kleine hoeveelheid (1%) koudgeperste zonnebloem olie in de Oat, Almond en de Brown Rice Drink. Deze olie treedt op als een natuurlijke emulgator en zorgt ervoor dat de drink heerlijk zacht en romig is.

We hebben gekozen voor koudgeperste olie omdat dit minimaal bewerkt is, daarnaast zorgt het voor een vollere smaak en een grotere nutritionele waarde.

WAAROM VOEGEN JULLIE GEEN CALCIUM TOE AAN DE DRINKS?

Onze heerlijke dranken zijn een verfrissend alternatief voor melk en zijn gemaakt van vijf of minder ingrediënten. We maken alleen gebruik van het soort ingrediënten die jij thuis ook in je keukenkast hebt staan – niks onnatuurlijks, niks geraffineerd. Onze ingrediënten komen van de boom, uit het veld of de gaard. En dus niet uit een fabriek of uit één of ander schimmig laboratorium. Ook voegen we niks toe aan onze drinks (emulgatoren, verdikkingsmiddelen, zoetstoffen) en halen er niks uit – we geloven dat puur, simpel en natuurlijk het beste is. We raden je aan om je dagelijkse hoeveelheid calcium via natuurlijke bronnen binnen te krijgen, zoals spinazie, broccoli, tahini, amandelen, kikkererwten en vijgen.

HOE VERLAAG JE HET GEHALTE FYTINEZUUR IN DE DRINKS?

We weken de bruine rijst en de glutenvrije haver vele uren om de effecten van fytinezuur in onze Bruine Rijst – en Haver drink te neutraliseren.

Rude Health is groot voorstander van het weken van Haver. Dit lees je ook terug op de verpakking en op de website bij ‘Hoe wij het product het lekkerst vinden’. Nick, de eigenaar van Rude Health en kampioen van Worlds Porridge Championships, weekt zijn havermout altijd een dag van te voren.

IS ONZE BRUINE RIJST DRINK OOK VOOR BABY’S/JONGE KINDEREN?

Onze drinks zijn geen volwaardige vervanging voor melk. En dus ook niet vervangbaar voor borstvoeding en melk voor peuters en kleuters. Voor advies om onze drinks toe te passen in het dieet van baby’s en jonge kinderen neem contact op met een voedingsconsulent.

DIEETWENSEN

WAAROM NIET AL ONZE HAVERMOUT GLUTENVRIJ IS.

Haver bevat van zichzelf geen gluten. Het bevat echter het wel eiwit avenines dat qua moleculaire structuur lijkt op gluten. Avenines kunnen een oorzaak zijn van lichamelijke problemen bij mensen die gluten niet kunnen tolereren. Terwijl anderen kunnen hiervan geen problemen van ondervinden. Het is hierdoor lastig te zeggen dat havermout glutenvrij is omdat het nog steeds avenines bevat.

Niet alle havermout is glutenvrij omdat het wordt geproduceerd in een omgeving waar cross-contaminatie met andere granen plaats kan vinden.

Als je geen gluten kan tolereren en je bent onzeker over hoe je lichaam reageert op het eten van haver, raden we je aan om je dokters advies op te volgen. Daarnaast kun je het advies opvolgen van een goede coeliakie website, die aanraadt om haver in kleine hoeveelheden toe te passen in je dieet, om het effect ervan op je lichaam te ervaren.

Als je opzoek bent naar inspiratie voor een glutenvrij ontbijt, kan je onze glutenvrije granen de ‘Sprouted Oats’, ‘Puffed Brown Rice’ en de ‘Honey Puffed Oats’ proberen.

WELKE PRODUCTEN VAN RUDE HEALTH ZIJN KOSHER?

The Ultimate Muesli, No Flamin Raisins, Super Fruity, Nutty Crunch, Daily Oats, The Oatmeal, Fruity Date, 5 Grain 5 Seed, The Ultimate Granola, Strawberry & Raspberry Granola, Honey & Nuts Granola, Spiced Apple Granola, Puffed Oats, Honey Multiflakes, Honey Puffed Oats, Puffed Brown Rice, Multigrain Thins, Brown Rice Thins, Corn Thins, Oat & Spelt Thins, The Pumpkin, The Beetroot, Almond Drink, Brown Rice Drink, Oat Drink, Coconut Drink.

WAT IS DE GLYCEMISCHE INDEX VAN DE RUDE HEALTH PRODUCTEN?

Helaas is er geen glycemische index van onze producten. We hebben geprobeerd om de glycemische index van sommige van onze producten te berekenen, maar de uitkomsten waren te verschillend. Binnen deze uitkomsten is er geen validiteit. Daarom hebben we besloten de uitkomsten niet bekend te maken. We kunnen jullie wel vertellen dat alle ingrediënten, die gebruikt zijn in onze producten, gemaakt zijn van hele granen. Dit zorgt voor een langzame opname van koolhydraten door het lichaam. Daarnaast maken we in onze producten alleen gebruik van een zo min mogelijk natuurlijke ongeraffineerde suikers.

DE WAARDEN VAN RUDE HEALTH

WAT DOET RUDE HEALTH VOOR HET MILEU?

Volgens een wijs gezegde erven we de aarde niet van onze ouders maar lenen we het van onze kinderen. Onze voeding is gemaakt van duurzaam verbouwde ingrediënten, en we doen onze uiterste best om ervoor te zorgen dat onze verpakking gemaakt is van gerecycled materiaal, of te recyclen is.

Wat Rude Health verder doet voor het milieu is op de fiets of met de trein naar werk gaan, het composteren van alle theezakjes (en dat zijn er vooral heel veel in Engeland), en gebruik maken van biologisch afbreekbaar bestek en bakjes tijdens het sampelen. Daarnaast zijn we altijd op zoek naar manieren om te verbeteren.

WAAROM ZIJN NIET ALLE PRODUCTEN VAN RUDE HEALTH BIOLOGISCH?

Een van de redenen is dat het toepassen van biologisch gecertificeerde ingrediënten betekent dat er erg weinig keus is in het soort en de kwaliteit van ingrediënten. De stijgende kosten van biologische ingrediënten is een tweede reden voor Rude Health om niet alle producten volledig biologisch te maken.

Om een voedingsmiddel gecertificeerd biologisch te laten zijn moet het voor 95% bestaan uit biologische ingrediënten. Sommige van onze niet-biologische producten bevatten wel biologische ingrediënten. Dit heeft ermee te maken dat deze ingrediënten, alleen in de biologische variant, aan onze standaard voor duurzaamheid, ethiek en smaak voldoen. Het product mag dan alleen niet biologisch genoemd worden omdat het niet voldoet aan de 95% biologische ingrediënten.

We hebben alleen gebruik gemaakt van niet-biologische ingrediënten als we er zeker van zijn dat deze voldoen aan onze standaard op het gebied van duurzaamheid, ethiek en smaak. We zullen altijd waakzaam zijn met het nemen van beslissingen over biologische ingrediënten. Dit onderwerp zal altijd boven aan de belangenlijst van ons bedrijf staan.

WAAR TE KOOP?

Kijk voor meer informatie hier over op de website op de pagina locaties.

Nothing wrong with the occasional cookie now and again.

Especially when shared with those you love the most. We collect the crumbs you leave behind while visiting the goods on our website to help us remember the ones you liked the most, so that hopefully, we can make your experience here that much better and delicious next time you visit. Anything you tell us about your cookie preferences will never ever be passed on to a third party. You can view our cookies policy here.

ACCEPT & CLOSE
Scroll To Top